Производството на SUV модела на Skoda - Snowman ще започне преди края на тази година, като сглобяването му ще се извършва в завода на фабриката в Квасини, Чехия, информира autoclub.bg.

През декември шефът на Skoda Виндфрид Вахланд обяви, че серийната версия на модела ще се появи през 2016 година, чешката преса съобщи, че това ще стане доста по-рано - преди края на 2014. На практика Snowman ще е модел, който е изключително близък до VW Tiguan.

В момента в завода на Skoda в Квасини се сглобяват популярните модели Roomster, Yeti и Superb.

Джиповете на Seat ще се сглобяват в Чехия

Предполага се, че през първата половина на 2015 в същия завод ще започне и сглобяването на новия кросоувър на SEAT. Двата модела ще са изградени на платформата MQB на VW, а с тяхна помощ германският гигант иска да е №1 в световната автомобилна индустрия до 2018.

Skoda Auto ще произвежда в завода си в Квасини високопроходими машини не само със собствената си марка, но и тези на Seat. Според вестник "Млада фронта" по този начин от Volkswagen ще разрешат проблема с качеството на продукцията на първите джипове на испанския "Сеат". Благодарение на новия проект ще бъдат разкрити няколкостотин работни места.