Американският технологичен гигант Apple планира да преустанови безплатната си услуга iTunes Radio на 28 януари. Това обяви компанията в имейл до потребителите, предаде СNN.

Безплатното радио, поддържано от реклами, е достъпно само в САЩ и Австралия според говорител на Apple.

Услугата iTunes Radio бе пусната през 2013 г., когато дебютира седмата мобилна операционна система, разработена от Apple – iOS 7. Тя позволява на потребителите да слушат музикални плейлисти и радиостанции, които се генерират автоматично – като Pandora и Spotify.

Защо Spotify вече наистина има основание да се плаши от Apple Music?

Защо Spotify вече наистина има основание да се плаши от Apple Music?

Битката за музикалния стрийминг продължава

iTunes Radio ще се влее в абонаментната услуга Apple Music и ще бъде достъпно за плащащите потребители в над 100 държави по света.

Чрез таксуването Apple ще може да предлага на слушателите музика без реклами. Те ще получат и по-голям контрол – като възможността да прескочат колкото песни поискат.

Американската технологична компания предлага тримесечен безплатен пробен период за колебаещите се дали да се включат в по-дългосрочен абонамент – индивидуален такъв струва 9,99 долара на месец. Този период включва iTunes Radio.

Така единствената безплатна радио услуга, предлагана от Apple, остава Beats 1. Тя предлага програма 24/7 и включва гост-водещи, ексклузивни интервюта и музика, избрана от диджеите на Apple.

Планът на Apple да завладее (напълно) музикалната индустрия

Планът на Apple да завладее (напълно) музикалната индустрия

Вижте го