Акциите на Tesla отвориха със спад от близо 7 процента, изтривайки 3,7 милиарда долара от пазарната капитализация на автомобилния производител.

Една от причините са представените снощи финансови резултати, според които компанията, водена от Илън Мъск, отново е похарчила главозамайваща цифра - 700 милиона долара за първите три месеца на годината (двойно повече от същия период на миналата година), а печалбата все още е твърде далечен мираж. Но другата е самият Мъск и начина, по който се държа в инвеститорите по време на конферентния разговор.

Неколкократно той прекъсна анализатори и инвеститори, които задаваха важни въпроси за финансовото представяне на компанията, с мотива, че "скучните въпроси не са готини" - така той отговори на въпрос за капиталовите изисквания.

Друг въпрос е колко от хората, които са резервирали Model 3, са започнали да конфигурират опции за автомобилите си, което би показало на какви приходи може да разчита през тази година. "Сух въпрос, убива ме", отряза го Мъск, отказвайки да отговори.