Българската софтуерна компания CloudCart беше призната за лидер сред стартъпите в Европа. Това стана по време на тазгодишното издание на най-влиятелното технологично събитие за стартъпи в Централна и Източна Европа - Podim DX, съобщават от българската компания. Тя беше отличена сред 800 други участници.

Церемонията по награждаването се проведоха в комплекс Maribox в Марибор, Словения, където родните експерти в електронната търговия бяха избрани сред останалите 5-ма финалисти.

През 2020 година българската платформа CloudCart привлече една от най-големите инвестиции в сферата на електронната търговия на българския пазар. Компанията получи финансиране в размер на около 1,25 млн. лв. Водещ инвеститор в рунда беше фондът за рисков капитал New Vision 3 (NV3), който управлява активи за над 20 милиона евро.

CloudCart привлече 1,25 млн. лв. инвестиция

CloudCart привлече 1,25 млн. лв. инвестиция

Почти 1 милион лева от финансирането идват от фонда New Vision 3

Две години по-късно, българският стартъп очевидно се развива много добре.

"За целия ни екип е изключително голяма чест и огромно вълнение, че спечелихме тази награда. Помогнахме на хиляди търговци на българския пазар да се дигитализират и да бъдат успешни, затова съвсем естествено следващата ни цел стана Европа", коментира Николай Илиев - главен изпълнителен директор на CloudCart.

Като победител в Podim Pitching Competition 2022, екипът на CloudCart България ще има възможността да участва в тридневния формат с технологична насоченост Podim London Springboard, който ще се проведе през есента в Лондон.

На софтуерната компания се предоставя и място в Bootcamp - структурирана програма, която дава достъп до много практически знания за набирането на инвестиции. В технологичен аспект от CloudCart споделят, че ще продължават да следват своята мисия да подпомагат развитието на електронната търговия в Европа .

CloudCart е създадена като компания и регистрирана търговска марка в средата на 2016 година от Николай Илиев и Петър Илиев, с офиси, както в България (София), така и в САЩ (Бевърли Хилс, Калифорния). Компанията работи с над 2000 платени търговци, опериращи в близо 100 страни по целия свят.