Facebook ще въведе аудио функции, чрез които потребителите могат да участват в разговори в реално време с други, подобно на приложението Clubhouse. Това заяви главният изпълнителен директор на компанията Марк Зукърбърг, пише CNBC. Зукърбърг обяви, че Facebook сериозно планира да инвестира в аудио функции и да ги изгради през следващите години.

Новата функция се нарича Live Audio Rooms и компанията очаква тя да бъде достъпна за всички в приложението Facebook и Messenger това лято. Компанията ще започне да тества Live Audio Rooms в групи във Facebook.

От компанията разкриха още, че се планира да се позволи на потребителите да таксуват други за достъп до техните аудио стаи на живо чрез единична такса или абонамент като начин за осигуряване на приходи чрез новата функция.

Зукърбърг обяви и друг нов продукт, наречен Soundbites или ктатки аудио клипове, които потребителите ще могат да слушат. Планира се да се създаде Audio Creator Fund, който ще плаща на потребителите за създаване на съдържание за SoundBites. Компанията ще започне да тества Soundbites през следващите няколко месеца.