Високотехнологичната компания за кредитиране, Кеш Кредит, е сред най-добрите работодатели в България. За поредна година компанията ни е сред най-силните 15 работодателя в ежегодния индекс на ТОП работодателите, изготвен от Career Show. Традиционният ежегоден индекс на Career Show цели да отличи работодателите, които полагат целенасочени усилия за подобряването на работната атмосфера и условията на труд. Индексът събира резултатите на работодателите на база отличията им в различни бизнес награди през последните 3 години: Career Show Awards 2021, Career Show Awards 2020, Career Show Awards 2019, Forbes Business Awards 2021, Forbes Business Awards 2022, Top Employer Institute и Капитал Топ 100 Най-големи компании.

"Изключително сме щастливи от челното 13-то място, което заемаме. За нас тази класация освен огромно признание е и стимул да продължаваме смело напред в тази посока. Хората в Кеш Кредит са уникални и всяко усилие за тях е инвестиция в бъдещето. Като работодател, за нас винаги е било от значение да имаме цялостен подход към стратегията, ценностите и хората ни. Стараем се да изграждаме практики, които да са в синхрон с нуждите, които идентифицираме. Това е и причината да останем стабилни във време на промяна. Беше важно в тази ситуация на пандемия, да създадем силна връзка вътре в екипа, усещане че сме едно цяло, че заедно преминаваме през предизвикателството наречено COVID-19, защото само така можем да намалим моментите на несигурност и притеснение, които често ни връхлитаха." каза Боряна Нейчева, Мениджър Човешки ресурси на Кеш Кредит.

За нас в Кеш Кредит инвестициите в посока развитие на човешкия капитал са сред основните приоритети. Компанията регулярно провежда за служителите си семинари, обучения и уъркшопи с цел социализиране на екипите. Тя стартира вътрешен портал за комуникация, чрез който се стреми да подобрява информираността на екипа на ежедневна база, за да бъде той отлично обучен и винаги да предлага на клиентите компетентно обслужване. Друг ключов аспект, върху който Кеш Кредит задълбочено работи през последните години, е изграждането на нов иновативен подход за обучение, чрез който целенасочено се развиват когнитивните умения на хората. Повишаването на концентрацията и подобряването на дългосрочната памет са много важни за успешното изпълнение на ежедневните задачи.

Актуален приоритет за Кеш Кредит е насочването към подобряване на физическото и психично здраве на служители си, което е жизненоважно особено във времената, в които живеем. Компанията прилага програми за здраве, които не са прилагани за момента от никоя друга компания и са насочени върху създаването на единност между човека и природата. В тях се разглеждат естествените подходи за превенция и лечение, правят се различни двигателно опорни упражнения и се преминава през 4 модула обучения: докосване на земята, галене на водата, усмивка към слънцето и прегръдка с вятъра.

По всичко личи, че технологичната компания за бързи кредити прилага иновативни подходи в работата си в различни аспекти. Резултатите са налице, тъй като служителите на Кеш Кредит са удовлетворени от работата си и вършат ангажиментите си с усмивка и желание. Доказателство за устойчивото развитие на компанията е, че на тазгодишното издание на класацията на Career Show, сред първите 50 участника има само две банки и Кеш Кредит е единствената компания от финтех асоциацията. През 2021 г. компанията зае 14-то място в топ 100 на най-добрите работодатели. Напредъкът с позиция е стъпка, която компанията дължи на усърдна работа и постоянство в посока развитие на работодателската марка и удовлетвореност на екипа.