Българската фирма за производство на облекло "Дресмейкър" ООД е изработила униформените панталони на германските елитни части, които ще охраняват предстоящата годишна среща на върха на държавите членки на Г7, съобщи Българската Асоциация за текстил, облекло и кожи (БАТОК). Срещата на Г7 ще се състои в периода 26-28.06 юни 2022 в замъка Елмау, намиращ се в баварските Алпи в близост до немско - австрийската граница. 

Пловдивската фирма развива своята производствена дейност в Асеновград, като дружеството наброява 130 човека.

Германски производител на велосипеди инвестира €10 милиона във фабрика в Румъния

Германски производител на велосипеди инвестира €10 милиона във фабрика в Румъния

Производството в новия завод да започне през февруари

За производството на специалните униформени панталони на командосите, които ще охраняват предстоящата годишна среща на върха на държавите членки на Г7, фирмата разполагала с една работна седмица. За този кратък период нейните специалисти трябвало да се запознаят с модела - конструкция, изисквания, специфика и да предоставят готовите изделия.

Снимка 578341

Източник: БАТОК

Панталоните на германските елитни части са съвсем нов модел с конструкция изцяло адаптирана към съвременните методи на охрана. Той изграден от 5 различни вида плат, всичките от най-висок стандарт. Участват над 70 детайла, оформени в десетки малки и големи протектори, и джобове. Използвани са различни типове и размери велкра, ципове и държачи. Повечето от шевовете са двойно усилени със специален негорим конец.

Снимка 578340

Източник: БАТОК

През изтеклите 5 години фирмата е произвела стотици хиляди камуфлажни военни облекла за нуждите на немската, чешката, нидерландската, френската, норвежката, белгийската и други европейски армии.

Haitian инвестира €100 милиона за фабрика в Сърбия

Китайски гигант от машинната индустрия инвестира €100 милиона за фабрика в Сърбия

Компанията планира да покрие пазари в Европа, Азия и САЩ

Една от най-интересните поръчки на фирмата е от последната година. Това е съвместен проект с нидерландска фирма, с която в началото на 2021 г. печелят търг за 3-годишно производство и доставка на снежен камуфлаж за армиите на страните членки на НАТО.