Столичното летище представи новото си лого. Стилизираното изображение преплита в себе си скрити символи с отличителни за София забележителности.

Логото е комбинация от международния код на летището SOF и скрито на пръв поглед съвпадение на буквите IA в SOFIA, които могат да се прочетат като международно летище на английски (International Airport). Освен свързано с летището, логото вплита в себе си стилизирано изображение на планината Витоша като купол на буквата А, което подсилва асоциативната връзка на аерогарата с обкръжаващия я столичен град и с природните забележителности около него.

15 строителни фирми се състезават за ремонта на паркинга на Летище София

15 строителни фирми се състезават за ремонта на паркинга на Летище София

Осигурено е необходимото финансиране, каза директорът на летището

Друг елемент е излитащият самолет, който формира английската буква "ай" (I). Формата на всички букви пък напомня формите на перона на летището. Избраните цветове също не са случайни. Те са микс от багрите на българската природа с препратка към грижата за околната среда.

логото на Летище София

логото на Летище София

Посланието, което логото носи е нови хоризонти по пътя за превръщането на столичната аерогара в 5-звездно регионално летище. коментират от аеропорта. В унисон с новата визуална идентичност в близките месеци за летище София предстои и цялостно ребрандиране. Корпоративният сайт и страниците в социалните мрежи вече са ребрандирани.

Летище София избра оператор на безмитните си магазини

Летище София избра оператор на безмитните си магазини

"Дюфри" ще създаде два нови търговски обекта

Логото е разработено в партньорство с рекламна агенция Ноубъл графикс, която работи по проекта за напълно нова визуална идентичност на летището.