Главният изпълнителен директор на Tesla Inc. Илън Мъск е съобщил на служителите, че се подготвя "цялостна реорганизация". Компанията трябва да се справи с редица проблеми в производството, загуба на старши персонал, недостиг на свежи средства и имиджови проблеми покрай последните катастрофи с автомобили Tesla.

В електронно съобщение до екипа, Мъск казва, че Tesla ще съкрати корпоративната стълбица, за да подобри комбинацията, както и планира да премахне активности, "които не са жизненоважно значение за успеха на нашата мисия", предава Reuters.

Tesla регистрира собствена компания в Китай

Tesla регистрира собствена компания в Китай

Важна стъпка за компанията

Акциите на компанията затвориха с 3% спад в понеделник.

Проблемите с производството накараха и някои от старшите мениджъри в компанията да напуснат. Последният такъв случай е от неделя, когато Матю Шуол се присъедини към Waymo. Миналата седмица пък Дъг Фийлд, вицепрезидент, си взе дълга отпуска, за да си почине.

Компанията разработва в момента няколко нови модела, включително и влекач. Вчера стана ясно, че Tesla е регистрирала и компания в Шанхай - вероятна първа стъпка преди изграждането на завод в Китай.

Мъск е заявил още, че ще намали броя на доставчиците, с които Tesla работи, сравнявайки ги с "лепки", които трябва да бъдат изтъркани. Компанията планира да продължи бързото разрастване на екипа, който работи по Model 3.

Fiat Chrysler ли е спасението за Tesla?

Fiat Chrysler ли е спасението за Tesla?

Алианс между производителите ще помогне и на двете компании