Remington Arms, която е най-старият производител на оръжия в Щатите, е подала молба за защита от фалит за втори път през последните две години, съобщава Reuters.

Компанията, позната със своите огнестрелни оръжия, банкрутира в резултат на затруднено финансово положение отчасти заради наложените ограничения за продажби на американския пазар, след няколко случая на стрелба в училища.

В документа от фирмата са посочили активи и пасиви в размер на съответно между 100 и 500 милиона долара.

Отново през 2018 година Remington беше на ръба на банкрута заради срив в продажбите и затруднение при покриването на изискванията на кредиторите ѝ. Тогава дружеството беше принудено да намали дълга си с 950 милиона долара.

200-годишна оръжейна US компания обяви фалит

200-годишна оръжейна US компания обяви фалит

Известната Remington има големи финансови проблеми

То успя да излезе бързо от ситуацията тогава, след като прие план за преструктуриране на бизнеса си, одобрен от 97% от кредиторите си.

Remington Arms е основана през 1816 година, като тя е една от най-старите и популярни марки пистолети не само на американския пазар, но и в света. Тя произвежда оръжия за лов, бойно и полицейско въоръжение, както и амуниции.

По-сериозните проблеми за компанията датират от 2007 година, когато тя е придобита от фонда Cerberus Capital Management за 118 милиона долара.

Първоначално продажбите ѝ растат заради бум в търсенето в САЩ, но след стрелба в училище в Нютаун, когато 20 деца и 6 възрастни са убити с пистолет, произведен от компанията, започват проблемите ѝ.