Всички 1 500 служители на Juul ще получат средно по $1,3 милиона бонус след сделката с Altria, твърди CNBC, цитирайки свои източници, близки до споразумението. Altria, компанията зад цигарите Marlboro, ще плати общо $2 милиарда за целта.

Вчера компаниите съобщиха, че са постигнали съгласие и Altria ще вложи $12,8 милиарда в стартъпа за електронни цигари Juul, получавайки 35 процента дял.

Точно колко голям бонус ще получат служителите ще зависи от няколко фактора, включително отколко време работят в компанията и колко нейни акции притежават. Решението за плащането е на мениджърския екип на компанията.

Делът, който Altria купи вчера, оценява Juul на $38 милиарда.Juul, която се отдели от компанията-майка Pax през 2017 г., успя да се изстреля и завладя 75 процента от пазара на електронни цигари в САЩ за едва три години, като по-голямата част от ръста дойде през 2017 г.

Приходите ѝ са около $1,5 милиарда.

Сделката маркира края на 14-месечни преговори. В споразумението е записано, че Altria не може да придобие повече от 35 процента и не може да продаде акциите си в рамките на следващите шест месеца.

Juul остава независима компания, като Altria все пак ще може да назначава една трета от директорите.