Базираният в Лондон доставчик на FX услуги Cornhill, стана част от глобалния доставчик на финансови услуги iBanFirst. Това съобщение идва след като групата получи разрешение от британския орган за финансов надзор (FCA) да извърши придобиването на Cornhill. С тази операция iBanFirst ускорява международното си развитие на най-важния и динамичен валутен пазар в Европа: Обединеното кралство.

Придобиването улеснява превеждането на средства от/към Обединеното кралство за българските МСП чрез инстантни плащания и им позволява да прилагат единна стратегия за управление на риска към свързаните с тях дружества в Обединеното кралство. В следващите месеци настоящите и бъдещите клиенти на Cornhill ще могат да се възползват от платформата за своите трансгранични плащания, както и от по-широка гама продукти и услуги за хеджиране срещу валутна волатилност.

Българският офис на iBanFirst се очаква да бъде един от най-динамичните в региона през 2022 година

Българският офис на iBanFirst се очаква да бъде един от най-динамичните в региона през 2022 година

Местния офис на компанията надмина с 20% прогнозираните резултати за първото тримесечие

"Одобрението на финализирането на сделката от страна на FCA ще даде възможност на нашите клиенти и партньори да се възползват от единна интуитивна платформа, която да им помогне да управляват трансграничните си операции и да проследяват плащанията си. Тази сделка обединява два основни стълба: дигиталната ефективност и човешкото отношение. Cornhill ще продължи да предоставя персонализирани услуги на високо ниво, за да помага на клиентите си да управляват валутния си риск, като същевременно им предлага по-добри цени и по-добро цялостно обслужване при трансгранична търговия.", заяви изпълнителният директор на Cornhill, Вивек Савани.

"Благодарение на придобиването на Cornhill iBanFirst ще има възможност да предостави всичките си технологични активи и на клиенти в Обединеното кралство, за да обслужва по-добре МСП и да опрости трансферите на британски лири от другата страна на Ламанша. Ден след ден ние постигаме амбицията си да се превърнем в глобален лидер в областта на многовалутните плащания за МСП. iBanFirst изгражда една от най-ефективните платежни мрежи в света, която позволява на българските компании да се възползват от функции като инстантни плащания със своите заинтересовани страни в Обединеното кралство и по този начин да управляват бизнеса си безгранично", добави Деан Тодоров, директор за България в iBanFirst.

iBanFirst отвори първия си български офис

Френска финтех компания с годишни транзакции за €2 милиарда отвори първи български офис

Дружеството разширява дейността си в Югоизточна Европа след инвестиция на стойност €200 милиона