Qualcomm Inc. се готви да отхвърли предложението на Broadcom Ltd., твърди Bloomberg, позовавайки се на свои източници. Преди дни стана ясно, че Broadcom има намерение да осъществи най-голямото придобиване в технологичната индустрия, като плати над 100 милиарда долара за Qualcomm. Придобиваната компания обаче смята, че сумата е твърде малка.

Очаква се борда и мениджмънта да приемат сделката за разглеждане, но да препоръчат на акционерите да я отхвърлят. Придобиването може да пропадне и заради нежелание регулаторите да одобрят сделката. Broadcom вече година чака "зелена светлина" за покупката на Brocade Communications Systems Inc. - значително по-малка сделка.

Евентуално сливане между двата технологични гиганта ще създаде колос, който ще контролира ключови части, небходими на всяка компания, която иска да създаде смартфон.

Apple се готви да зареже Qualcomm

Apple се готви да зареже Qualcomm

Двете компании водят тежък спор от месеци

Broadcom е водещ доставчик на части за iPhone, а Apple е сред най-големите клиенти на компанията. Qualcomm също имат бизнес с гиганта от Купертино, макар в последните месеци отношенията между двете компании да са обтегнати. Преди дни Bloomberg съобщи, че Apple планира да създаде следващите си смартфони без части от Qualcomm.

Междувременно Qualcomm има своя мегасделка, за която да се притеснява. Компанията иска да придобие за 47 милиарда долара холандската NXP.