Германската компания за отдаване на автомобили под наем Nextmove се отказа от поръчката си за 5 милиона евро към гиганта в сферата на електромобилите Tesla. Като причина за оттеглянето от поръчката от Nextmove посочват спор относно качеството на доставените първи 15 електрически коли Tesla Model 3, информира Reuters.

Германската фирма съобщи, че през 2018 година е поръчала от Tesla 100 електромобила, но за първите 15 доставени превозни средства са възникнали възражения относно качеството. Колите били доставени по-рано тази година.

Tesla Model 3 завладя и Европа

Tesla Model 3 завладя и Европа

Електромобилът изпревари конкурентите Mercedes-Benz C-Class, BMW 3-Series и Audi A4

След като спорът възникнал, от Nextmove задействали клаузата в контракта, според която Tesla трябва да възстанови инвестираните средства. Oт Tesla пък оспорвали претенциите на немците.

Дефектите - според Nextmove електромобилите Model 3 имали дефекти при боядисването, неправилно окабеляване, драскотини по таблото. Машините също така имали проблемни колела, а във фаровете се образувал конденз. Ако фирмата пуснела тези коли под наем, можела да рискува репутацията си.

От Tesla пък заявяват, че са в процес по отстраняване на проблемите. Вече осигурили други автомобили, които да заменят първите.

"Мислим, че решението на нашия клиент (Nextmove) да не приема останалата част от доставката на електромобилите Model 3 не се дължи напълно на проблемите с колите и тяхното качество, а по-скоро решението им е повлияно от тяхното неудовлетворение от спор по-рано тази година, който няма отношение към поръчката", посочиха от компанията в съобщение. Плюс това всеки клиент на компанията производител има правото да върне колата в 7-дневен срок след покупка, за да бъдат отстранени дефектите, допълват от фирмата на Мъск.

Според данни на американската компания досега германските клиенти са били доволни от превозните средства, включително от качеството и състоянието на електроколите при доставката.

Иначе Tesla разчита на Model 3, за да разшири приходите си, което да я доведе до мечтаната цел, а именно - да избяга от пазарната нисша и да стане водеща компания в индустрията.

Създателят и директор на компанията Илън Мъск заяви, че Tesla се намира пред "производствен ад", защото се опитва да увеличи обема на производството на Tesla Model 3.

Tesla Model 3 стана най-продаваната луксозна кола в САЩ

Tesla Model 3 стана най-продаваната луксозна кола в САЩ

Електрическият модел изпревари BMW и Mercedes-Benz