Базираната в САЩ компания за храни и напитки PepsiCo съобщи, че е сключила споразумение за придобиване на 20% дял в румънската компания за изворна вода AQUA Carpatica.

Съгласно споразумението PepsiCo ще има права да разпространява изворна вода в Румъния и в Полша с възможности за разширяване на други пазари, включително САЩ, се казва в прессъобщение на PepsiCo, цитирано от See News.

Защо през 80-те Русия размени военен арсенал като за цяла армия, за да получи напитки от Pepsi?

Защо през 80-те Русия размени военен арсенал като за цяла армия, за да получи напитки от Pepsi?

Сделката е на стойност от три милиарда долара

"С отличния си вкус и първокласно позициониране, AQUA Carpatica е идеално допълнение към съществуващото портфолио от премиум напитки на PepsiCo", каза главният изпълнителен директор на PepsiCo Europe Силвиу Поповичи.

Стойността на сделката не беше разкрита.

"Радвам се, че PepsiCo споделя нашата визия за развитие на марката в Европа и в световен мащаб", каза основателят на AQUA Carpatica Жан Валвис.

Почина Доналд Кендал - човекът, вкарал Pepsi в СССР

Почина Доналд Кендал - човекът, вкарал Pepsi в СССР

Първият завод на компанията в съюза отваря докато той е неин ръководител

Създадена от швейцарско-гръцкия бизнесмен и предприемач Жан Валвис през 2010 г., продуктовото портфолио на AQUA Carpatica включва негазирана изворна вода и естествено газирани минерални води, които се бутилират при източника в Карпатските планини. До 2014 г. AQUA Carpatica стана най-продаваната натурална изворна вода в национален мащаб, а до 2016 г. тя установи международно присъствие в 16 страни на четири континента.

PepsiCo, Inc. е базирана в САЩ мултинационална корпорация за храни, закуски и напитки, която генерира повече от 79 милиарда долара нетни приходи през 2021 г.