1.4 милиарда души в Китай изграждат апетит, който променя начина, по който светът расте и продава храна, а китайската диета става все по-близка до тази на средния американец.

Но усилията на втората по големина икономика в света за закупуване или наемане на земеделска земя в развиващите се страни показват, че изграждането на ферми в чужбина няма да бъде достатъчно, пише Bloomberg.

Нарастващите популации в Азия, Африка и Южна Америка ще добавят още 2 милиарда души в рамките на едно поколение, които също ще се нуждаят от повече хранителни продукти.

Това поставя пред Китай ясен ултиматум: Ако иска да има достатъчно храна за населението си през втората половина на този век, ще трябва да се увери, че светът отглежда продукция, достатъчна за 9 милиарда души.

И отговорът е ясен: технологии.

Китай инвестира $124 милиарда в проект за глобалната търговия

Втората по големина икономика в света влага $124 милиарда за глобалната търговия

Инициативата е описана като "нов Път на коприната"

Китайската селскостопанска индустрия - от малките оризови площи до гигантските компании, които започват да предизвикват глобални играчи като Nestle и Danone, претърпя революция, която може би е толкова влиятелна, колкото индустриалната трансформация, която пренаписа световната търговия.

Промяната започна преди четири десетилетия, когато страната започна да преработва своите системи за производство и частни предприятия. Реформите предизвикаха икономически бум, задвижван от фабрики, инвестиции и износ.

Реформите в земеделието вдигнаха и производството на зърнени култури като ориз и пшеница, а милиони се присъединиха към новата богата средна класа, която яде повече зеленчуци и свинско месо.

Правителството в страната все повече насочва вниманието си към реформиране на селското стопанство и неговият подход се разделя на четири части: Пазарен контрол; Подобряване на ефективността на стопанствата; Ограничаване на загубата на земя; И внос.

Китайците харчат по ресторанти повече пари от БВП на Швеция

Китайците харчат по ресторанти повече пари от БВП на Швеция

А това си е голяма сума

Във всеки случай технологията е ключът към балансиране, що се отнася до продукцията на храната. Нацията харчи милиарди за водни системи, семена, роботи и наука, за да да развие устойчиви ферми с висок добив.

Необходимо е бързо да се постигне успех, защото основният инструмент на Китай през последното десетилетие, чрез който се стимулира местното производство, отново се възстановява.

Китай има за цел да бъде "самодостатъчна" за основни храни като ориз, царевица и пшеница.

Храните в света поскъпнали с 10% за година, през април спадат

Храните в света поскъпнали с 10% за година, през април спадат

Месото прави изключение от другите основни продукти