Райфайзен Интернешънъл цели да разшири клиентската си база най-вече в Русия, където в момента обслужва над 900 000 индивидуални клиенти, съобщиха от банката.

Към 30 юни 2006г. Райфайзенбанк и Импексбанк имат съответно 36 и 204 офиса.

Припомняме, че преди около две седмици бе взето решение новата банка, която ще се слее окончателно с Райфайзен през втората половина на 2007г., да се казва също ЗАО Райфайзенбанк, Австрия.

Във тази връзка Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ обяви в Москва, че е официален спонсор на световното първенство по хокей на лед. Това ще бъде най-мащабният проект за спонсориране на спортно събитие в историята на Райфайзен.

"Ние играем водеща роля в Централна и Източна Европа и сме западна банкова група номер 1 в страните от ОНД и поради това считаме, че спонсорирането на Световното по хокей е съвсем естествено за нас", каза Михаел Палцер, който отговаря за Комуникациите (ПР и Маркетинг) в Райфайзен Интернешънъл. Хокеят на лед е много популярен в повечето държави от Централна и Източна Европа и някои от най-добрите национални отбори са именно от тези страни.

"Според нас асоциирането на хокея на лед с марката Райфайзен ще бъде прието добре от настоящите ни и бъдещи клиенти, и допълнително ще повиши високото ниво на разпознаваемост на марката Райфайзен сред корпоративните и индивидуални клиенти", допълни Палцер.

С повече от 11 милиона клиенти в Централна и Източна Европа и ръст от над 100 000 нови клиенти месечно, Райфайзен Интернешънъл е най-бързо развиващата се банкова група в региона.