Румънските депутати искат да плащат 20 леи (7.91 лв.) за обяд в парламента и да се хранят в столова с мраморен под и порцеланов сервиз. Това съобщава сайтът Realitatea, като се позовава на данни, публикувани в Електронната система за обществени поръчки (SEAP). Тези данни са свързани със стартирането на търг за отдаването на бюфетите и столовата в парламента на концесия.

Народните представители на северната ни съседка настояват две ястия с десерт да струват между 20 и 24 леи (7.91 лв. и 9.49 лв.). Депутатите желаят още разнообразно и вегетарианско меню, които да не се повтарят повече от два пъти седмично, а също и за богат асортимент от безалкохолни напитки.

Храните и напитките в Европейския парламент поскъпват: Kолко струва евродепутатският обяд от април?

Храните и напитките в Европейския парламент поскъпват: Kолко струва евродепутатският обяд от април?

Табелите на входовете на заведенията в институцията гласят: "Извиняваме се за неудобството, което това може да причини"

А какви са цените в българския парламент?

През ноември миналата година икономистът Любослав Костов публикува в профила си във Фейсбук целия асортимент на парламентарния стол за 11 ноември 2022 г. Няколко часа по-късно постът беше изтрит в профила на Костов, но преди това той беше споделен от много други потребители на социалната мрежа.

От приложеното меню стана ясно, че супата топчета в парламента струва 1.44 лв., а порция таратор 1.37 лв., свинска пържола с топено сирене и гъби струва 3.64 лева. Филийка хляб струва 11 стотинки, а салата от червено цвекло - 0.88 лева.

За десерт народните представители и служителите в Народното събрание освен френска селска торта за 3.58 лв. могат да си поръчат и мляко с ориз, което струва 0.77 лева.

От 100 до 320 000 лева: Какви лични автомобили и на каква стойност карат българските депутати?

От 100 до 320 000 лева: Какви лични автомобили и на каква стойност карат българските депутати?

Народните представители са декларирали общо 219 превозни средства за над 5 милиона лева