Цената на най-популярната криптовалута в света - биткойн, отново пое надолу и падна под $40 000. Сутринта на 10 март, към 9:30 часа българско време, една монета струваше $39 378,68, показа справка в CoinDesk.

Това се случва след като вчера биткойнът достигна $42 000, след указ на американския президент Джо Байдън, според който финансовото и търговското министерство ще направят проучвания по редица теми, включително за плюсове и минуси на дигиталния долар.

Целта е властите да се възползват от възможните ползи на дигиталните активи, като в същото време се адресират рисковете.

Възможно ли е биткойнът да поевтинее до 10 000 долара?

Възможно ли е биткойнът да поевтинее до 10 000 долара?

И какво предизвика тези прогнози

Биткойнът поскъпна силно вчера именно на фона на оптимизма за траекторията на американските регулации при дигиталните активи. Новините обаче се оказаха с временен ефект и цената на токена отново е в средата на диапазона, в който прекара по-голяма част от последните два месеца, пише Bloomberg.

Дали биткойнът ще продължи надолу или ще се задържи на сеганните нива предстои да разберем. Днес обаче пониженията се разпространяват и при останалите водещи криптовалути.