Apple е закупила компанията Beddit, стартъп, който произвежда сензори, които мерят показателите ни, докато спим, предаде CNBC. В понеделник фирмата уведоми потребителите си, че данните, събирани от тях, вече ще се обработват спрямо политиката на гиганта от Купертино.

Сензорът на Beddit представлява тънко правоъгълно устройство, което потребителите слагат между чаршафите. Свързвайки се с приложение, инсталирано на умен часовник или iPhone, то следи сърдечната дейност на потребителите, часът, в който те се будят, както и дали хъркат. На база тези данни то изчислява резултат, според който оценява колко качествен е съня ни, както и може да ни събуди в "оптимално" време.

Потребителите на Apple Watch отдавна искаха подобна функционалност да бъде вградена в устройството, а приложението на Beddit бе един от начините да я получат.

В края на миналата година, с излизането на втората серия на часовниците, Apple промени маркетинг стратегията си и започна да ги рекламира с фокус върху здравето и спорта. Ход, който донесе на компанията от Купертино двойно повече продажби за първото тримесечие на годината в сравнение със същия период на миналата година.

Според слухове Apple ще продължи да работи в тази посока и даже може да добави метод за следене на кръвната ни захар.