Последните обяви за работа на Apple хвърлят светлина върху плановете на компанията за създаването на очила за виртуална реалност, пише Bloomberg.

Според изданието цената на устройството вероятно ще бъде между $2000 и $3000, тъй като представлява продукт от висок клас, който ще включва M2 чип на ниво Mac, повече от 10 камери, разположени отвън и вътре в устройството, и дисплей от най-високото, предлагано за масовия пазар до момента ниво на разделителна способност.

Устройството ще работи с нова операционна система, наречена realityOS, която ще включва версии със смесена реалност на основни приложения на Apple като Messages, FaceTime и Maps. Първата версия на операционната система, с кодово име Oak, приключи вътрешно и трябва да бъде готова за новия хардуер през следващата година.

Спешният SOS сигнал във вашия iPhone 14 струва на Apple половин милиард долара

Спешният SOS сигнал във вашия iPhone 14 струва на Apple половин милиард долара

Новата услуга ще позволи на моделите iPhone 14 и iPhone 14 Pro да се свързват директно към сателит

Друг ключов детайл е потенциалното име на очилата за виртуална реалност. През август стана ясно, че Apple стои зад заявките за търговски марки за "Reality Pro" и "Reality One", което предполага, че компанията избира между тези две имена за устройството.