Apple са били във фаза на преговори с алтернативната търсачка DuckDuckGo с идеята да използват нея вместо Google в поверителния режим на вградения браузър на iPhone - Safari, съобщава Bloomberg, като цитира свои източници.

DuckDuckGo поставя на първо място поверителността на информацията и се смята за по-добра алтернатива за потребителите, които държат на неприкосновеността на личните си данни. Това добре се вписва във философията на Apple, които не пропускат повод да атакуват конкурентите си заради използването на таргетирана реклама.

Удар за $50 милиарда: Samsung може да загърби търсачката на Google

Удар за $50 милиарда: Samsung може да загърби търсачката на Google

Срив в акциите на Alphabet след публикуването на информацията

Повече информация около преговорите и защо те не са довели до резултат се очаква в близките дни. Тя ще стане публична в рамките на мащабното дело срещу Google в САЩ. Онлайн гигантът е обвинен в незаконни плащания в размер на милиарди долари годишно към производители на смартфони, телекоми и други. Целта - да си гарантира 90-процентов дял от пазара на онлайн търсене.

Босът на Microsoft Сатя Надела вече заяви пред съда, че Google "заключва" важно за обучението на AI съдържание зад ексклузивни сделки с издатели, но и също така, че опитът му да предложи търсачката Bing на Apple е ударил на камък.