Социалната мрежа Facebook изпробва нова функция за приложението за изпращане на съобщения Messenger. Нейната задача ще е да разпознава лицата на вашите приятели на снимки в архива на телефона ви, които все още не са публикувани в сайта.

По този начин, когато т.нар. Photo Magic разпознае някой ваш приятел, веднага ще ви излезе съобщение с предложение да му изпратите фотоса по чата в Messenger, пише Businеss Insider.

За смартфоните с Android тази функция ще се задейства всеки път, когато се снимате с някого, като картинката ще може да бъде изпратена на останалите хора в същия момент.

При iPhone телефони обаче това няма да става всеки път, а архивът със снимки ще се проверява от Messenger "периодично" за фотоси с ваши Facebook приятели.

От социалната мрежа няма да могат да извършват тази функция без разрешение от страна на потребителите. Има възможност обаче човек да не забележи, че е дал такова разрешение, без да иска. В случай, че вече сте изпращали снимки през Messenger вероятно вече сте дали достъп на Facebook до камерата си.