Знаехте ли, че има цял куп често скрити, но много полезни продукти и услуги на Google, които никога не сте подозирали, че можете да използвате?

С над 60 000 служители по света интернет гигантът има ресурсите да създава чудесни услуги, които да прибави към търсачката си и другите си големи бизнес начинания. Представяме ви няколко готини и малко познати „съкровища”, които можете да откриете в Google.

Списъкът е изготвен от изданието Business Insider.

Google Keep

Това е страхотно приложение за водене на бележки и работи както на десктоп, така и на мобилни устройства. Неговият ярък и красив дизайн ще ви държи позитивно настроени към списъците ви със задачи – дори когато нищо не е отметнато – и даже можете да настроите напомняния, които да се интегрират с календара на Google.

Gmail-ify

Дори и да не използвате имейл услугата на Google, през Gmail можете да влизате в профила си в Yahoo, Hotmail или Outlook, както и да добавяте всички предимства и елементи на дизайна, без да променяте имейл адреса си.

Проектът Sunroof

Google стартира проекта Sunroof в края на миналата година в опит да насърчи повече хора да оборудват домовете си със соларни панели. На база на въздушно картографиране с висока резолюция и регионални климатични модели, инструментът дава възможност на хората да проверят колко пари могат да спестят, като започнат да използват слънчева енергия.

Хронометър (timer)

Можете да настроите хронометър в Google и да нагласите аларма, когато времето изтече, като въведете на английски език в търсачката колкото време пожелаете и след това напишете “timer”. (Пример: “four minute timer”)

Google.com/sky

Този инструмент ви позволява да изследвате далечното пространство на Вселената чрез използването на снимки от сателити на НАСА, Sloan Digital Sky Survey и телескопа „Хъбъл”.

Google Ngrams

Това е забавен инструмент, който ви дава възможност да търсите думи в 5,2 милиона книги, публикувани в периода между 1500 г. и 2008 г., така че да видите как са били използвани и как са се променяли с течение на времето.

Големи числа

Стряскате се от големи числа? Google ще ви помогне да ги произнесете на английски, ако напишете “=english” след въпросното число.

Шрифтове

Намерете прекрасен шрифт, който можете да използвате безплатно в Google.com/fonts.

Google Scholar

Тази функция ви позволява по много лесен начин да търсите информация в професионални журнали и вестници.

Google Art Project

С тази услуга можете да разгледате снимки на произведения на изкуството от най-великите музеи по света, които са с изключително висока резолюция.

Think Insights

Това е полезен продукт за маркетинг специалистите, който използва данни, за да събере важното за индустрията.

Google Trends

Искате да разберете от какво се вълнуват хората във всеки един момент? Google Trends показва най-търсените думи всеки ден.

Panoramio

Тази услуга комбинира Google Maps с лични снимки на хората, като позволява на потребителите да поставят фотографиите си върху реалните местоположения, където са заснети.

Google Sound Search widget

Услугата работи като приложението Shazam, като ви помага да разпознавате песните, които чуете. Тя ще ви свърже и към дигиталния магазин Google Play Store, за да си купите желаната музика.

Приложението Google Translate

Обичате да пътувате? Апликацията Google Translate ви позволява да осъществите гласов и визуален превод в реално време, за да направите опознаването на чужда страна много по-лесно.

Обратно търсене на изображения

Този вид търсене ви позволява да видите откъде произхожда дадена снимка или да откриете други подобни снимки.

BuildWithChrome.com

Можете да освободите детето в себе си, като разгледате инструмента на Google BuildWithChrome.com.