Граждани на София от четири столични общини вече ще могат да подават заявления за смяна на адресната си регистрация изцяло онлайн. Услугата значително улеснява желаещите да сменят адресната си регистрация, тъй като вече няма да е необходимо да се чака на гишета. Първите столични райони, където е въведена посочената дигитална услуга, са: "Студентски", "Слатина", "Средец" и "Витоша".

Първият етап от проекта приключи през месец септември, когато интеграцията бе извършена в район "Студентски". Интересът към дигиталната услуга е значителен: до момента над 2000 души са се възползвали от нея, като електронните заявки за смяна на адрес през първите няколко седмици са значително повече, отколкото са направени в цялата община от 2015 г. насам.

За онлайн подаване на заявление е необходимо да се отиде на сайта за промяна на адресната регистрация на общината и оттам да се свали приложението Evrotrust от Google Play или App Store.

За целта е необходима обаче и регистрация в приложението на Evrotrust, както и договор за наем или настанителна заповед, в зависимост от типа на промяна на адресна регистрация, отбелязват от Evrotrust. Услугата се предоставя безплатно за граждани от посочените четири столични района.