Търговската верига BILLA ще открие общо десет нови магазина в България през 2016 година. Това стана ясно по време на пресконференция на управлението на компанията, която се проведе днес.

Дружеството ще открие четвъртия магазин от тях другата седмица на улица "Гюешево" в София. Предстои пускането в експлоатация на общо шест обекта. В момента работят 102 магазина, от които 37 са в София.

Четири от шестте бъдещи обекта също ще бъдат в столицата. Планирани са локации в кварталите „Хаджи Димитър”, „Мусагеница”, както и на улиците „Славянска” в центъра и „Хайдушка поляна” в район Красно село.

По случай минаването на бройката от 100 обекта от BILLA направиха равносметка за изминалите 16 години на българския пазар. По собствена информация веригата е инвестирала за този период над 540 милиона лева, което е осигурило работа на точно 4358 служители.

Ръководството на компанията изтъкна успешния проект от последната година „Градините на BILLA”. Чрез него бяха обучени стопаните на 200 български градини, които станаха доставчици на веригата.

Търговската верига осигури и професионално обучение на над 270 свои пекари, които са сертифицирани от Министерството на образованието и науката и Съюза по хранителна промишленост.