Software Group ще открие 200 нови работни места в България до 2021 година, съобщиха от компанията днес. Дружеството, основано у нас, работи на шест континента и над 150 клиенти в 70 страни. Към момента броят на служителите ѝ надхвърля 350.

Разширението ще бъде финансирано с първия от рода си за България инвестиционен заем от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) в размер на €18 милиона.

"Горди сме да бъдем първата компания в България, която е преминала успешно процедурата на ЕИБ за получаване на инвестиционен заем. Финансирането ще подкрепи амбициозните цели за растеж, които имаме, както и бизнес плана ни в следващите три години. Планираме увеличаване на инвестициите в иновации, привличане на таланти, както и навлизане в нови бизнес сфери", коментира Калин Радев, основател и главен изпълнителен директор на Software Group.

Средствата ще бъдат инвестирани в две основни направления - R&D и иновации, бизнес развитие и маркетинг. В следващите три години компанията ще се фокусира в развитието на нови технологии, платформи и продукти в сферите на застраховане, факторинг и Интернет на нещата (IoT). Планира се също така осъществяването на стратегически партньорства с други технологични компании и консултантски организации.

Новите позиции ще бъдат свързани с развитието на иновативни продукти и решения, разширяващи портфолиото на компанията. Основно търсените профили ще включват софтуерни архитекти, инженери и разработчици, специалисти по качеството (Quality Assurance), инженери по техническа поддръжка, бизнес анализатори и ръководители на IT проекти.

Software Group е основана през 2009 г. Централата ѝ се намира в София, а останалите офиси са базирани в Австралия, Египет, Гана, Индия, Кения, Мексико, САЩ и Филипините. Основната ѝ сфера на дейност е свързана с разработването на иновативни софтуерни продукти, които улесняват достъпа до финансови услуги, както и повишават ефективността на самите финансови институции.

Сред клиентите на компанията са организации като Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, MasterCard & MasterCard Foundation, International Finance Corporation (IFC), World Bank, Asia Development Bank, 7 от 10-те най-големи микрофинансиращи мрежи в света, Allianz Bank Bulgaria, Atlantic Bank, Bank South Pacific, Asia Confederation of Credit Unions (ACCU) и др.