Новата производствена сграда на Trelleborg Sealing Solutions в Перник бе официално открита. Компанията, част от глобалния концерн Trelleborg AB е вложила над €4 милиона в разширението. Новопостроената сграда добавя над 1000 кв. метра производствена и складова площ към съществуващото предприятие.

Производствената база на Trelleborg Sealing Solutions Pernik е открита през 2010 г., а преди година започва строителството на новата сграда.

В предприятието се произвеждат уплътняващи изделия, използвани в автомобилостроенето, медицинската и санитарна техника и оборудване, домакински електроуреди, грижа за бебета и др. Освен силиконовите детайли, в завода се изработват и самите матрици за тяхното производство. Към момента в него работят около 150 души, като през следващите 3 години ще бъдат открити 60 нови работни места

"Новата сграда ще даде възможност да повишим обема на производството, с потенциал да удвоим сегашния обем от продажби. В период на растящ пазар на уплътнителни решения, увеличаването на продукцията има ключово значение за изпълнението на поръчките на нашите клиенти. По-голям процент от продуктите, произведени в завода в Перник заминават за Централна Европа, където са разположени производствата на концерните наши партньори", каза Александър Колев, управител на Trelleborg Sealing Solutions Pernik.

Trelleborg е световен лидер в предлагането на инженерни решения на базата на полимери за уплътняване, изолиране и защита на критични приложения и тежка околна среда с над 100-годишна история. Концернът оперира в пет направления: Trelleborg Sealing Solutions, Trelleborg Industrial Solutions, Trelleborg Coated Systems, Trelleborg Offshore Construction и Trelleborg Wheel Systems. Разполага с около 120 производствени предприятия в 51 страни по света с над 24 000 служители.