Днес френският автомобилен концерн Groupe PSA обяви, че е подписал споразумение с корпорацията NDC (Namibia Development Corporation). То предвижда една от най-големите европейски компании в сектора да започне производството на автомобили с марката Opel и Peugeot в африканската държава през втората половина на тази година.

Проектът е част от стратегическия план за развитие Push to Pass на групата PSA. В случая намеренията са първоначално в Намибия да се сглобяват моделите OPEL Grandland X и Peugeot 3008, след което ще бъдат добавени и други автомобили на френската група.

Поставената от компанията цел е достигането на производство от около 5000 автомобила годишно до 2020 година. 

Инвестицията в Намибия е част от дългосрочната стратегия на Groupe PSA да увеличи продажбите си в Африка и Близкия Изток. Амбициите на френската компания е в този регион те да стигнат 1 милион автомобила годишно през 2025 година.

Затова от групата разчитат новото производство на коли с марките Opel и Peugeot да отговори и засили интереса на потребителите от този регионален пазар към продукцията на PSA, се отбелязва в прессъобщенето на френския автомобилен производител.