Правителството на Гърция ще предлага на младежите предплатена подаръчна карта, с която да ги окуражи да се ваксинират срещу Covid-19, пише Bloomberg.

Предплатената карта ще бъде на стойност €150 и ще бъде давана на гърците на възраст между 18 и 25 г., след като получат първата си доза. Очаква се програмата да започне от 15 юли.

Младежите в южната ни съседка, които приключат ваксинацията си с която и да е от наличните ваксини, ще могат да похарчат тези €150 за пътуване, настаняване, в кина, театри и музеи, заяви в понеделник премиерът Кириакос Мицотакис. Освен че ще стимулира младите да се защитят от вируса, ходът ще подпомогне и най-тежко засегнатите от кризата сектори.

Досега са ваксинирани 3,6 млн. гърци на възраст над 18 г. До края на юли се очаква половината от населението от общо 10 млн. души да са имунизирани. В следващите дни ще бъдат представено и ново облекчение на мерките.

В Москва: гонят от работа при отказ от ваксинация

В Москва: гонят от работа при отказ от ваксинация

В ресторантите ще се влиза само с ваксина или отрицателен PCR, а чиновниците в Краснодар остават без бонус, ако се разболеят