Днес е първият работен ден на Лука де Мео като нов шеф на Renault. От 1 юли 2020 г. италианецът ще поведе към успешно бъдеще френската автомобилна група като изпълнителен директор. Но също така е ясно, че 52-годишният поема колелото в изключително бурно време за цялата индустрия.

Лука де Мео беше доскоро главен изпълнителен директор на Seat. Настоящата временно изпълняващ длъжността Клотилде Делбос ще заеме мястото на заместник-главен изпълнителен директор в Renault едновременно с новия си шеф.

Бивш шеф от Volkswagen може да замести Карлос Гон в Renault

Бивш шеф от Volkswagen може да замести Карлос Гон в Renault

Доскоро той беше ръководител на марката Seat

Лука де Мео е роден в Милано през 1967 г. и завършва бизнес администрация в родния се град. Той има повече от 20 години опит в автомобилната индустрия като започва кариерата си в Renault. След това де Мео се премества в Toyota Europe, а след това в групата на Fiat, където управлява марките Lancia, Fiat и Alfa Romeo.

През 2009 г. Лука де Мео става маркетинг директор в Volkswagen Group. През 2012 г. той поема позицията на член на борда за продажби и маркетинг в Audi.

От 1 ноември 2015 г. до януари 2020 г. е главен изпълнителен директор на испанското дъщерно дружество на VW Seat, припомня auto-press.net.