Основателят и изпълнителен директор на "Телелинк" Любомир Минчев става част от ръководството на Американската търговска камара в България.

Технологичният предприемач е един от двамата нови членове избрани в управителния съвет на бизнес организацията. Другият е Ивайло Славов, основател и изпълнителен директор на софтуерната компания "Булпрос Консултинг".

"Вярвам, че ще допринеса към делата и каузите на АмЧам не само с дългогодишния си мениджърски опит, но най-вече с високото ниво на професионализъм и познания в областта на ИКТ индустрията не само в пределите на България, които съм натрупал за повече от 15 години в бранша.

В етап на забележителна дигитална трансформация България е място, в което нашата работа и усилия ще могат да докажат, че технологиите могат да бъдат използвани, за да помогнат на всяка бизнес организация и индивид на планетата за реализирането на пълния му потенциал", заяви Минчев по повод присъединяването си към борда.

Това е първият му мандат в управителния съвет на организацията.

Специални гости на срещата бяха Мартина Стронг, заместник-посланик на САЩ в България и Мария Галиндо, съветник по търговските въпроси.