Най-скъпата къща в България се простира на три етажа и 21 000 квадратни фута (2000 кв. м). Този имот по нищо не отстъпва на луксозните имения в Бевълри Хилс, пише изданието Mansion Global, част от The Wall Street Journal, за нова къща край София.

Разпространените кадри на къщата са на Bulgaria Sotheby's International Realty, на чийто сайт е посочено, че имението е разположено в Бистрица.  

Сякаш намиращата се в Бевърли Хилс къща, всъщност е на цели 6600 мили от Лос Анджелис и е обявена на цена €10,5 милиона, допълва изданието.

Имение в Бевърли Хилс, в което са снимани сцени от "Кръстникът", се продава с 54% отстъпка

Имение в Бевърли Хилс, в което са снимани сцени от "Кръстникът", се продава с 54% отстъпка

То е обявено за продажба на цена $89,75 милиона или със 105 милиона долара отстъпка от първоначалната му цена

Затвореният имот е олицетворение на лукса и е в контраст с историческата архитектура на София, включително с византийския стил на храма "Св. Александър Невски".

Бевърли Хилс

Източник: iStock

Бевърли Хилс

Според информацията на сайта на Sotheby's International Realty, застроената площ от 2 000 кв.м. се намира върху парцел от 14 500 кв.м.

Какво представлява имотът?

На много места на 3-етажната къща фасадата е от прозорци от пода до тавана. На първото ниво на имението са изброени акценти, сред които гараж, склад, технически помещения, басейн, поливна система, кухня, фитнес, санитарен възел, централен вход с коридор.

Второто ниво разполага с дневна с трапезария, кухня и тоалетна, а на трето ниво има три спални с три бани и два дрешника.

Къщата разполага с невероятен двор с внушителни размери и огромен външен басейн, заобиколен от красива зеленина, част от която са ценните бонсай.

Осемцифрената сума не е твърде изненадваща?

На пръв поглед цената на къщата не е голяма изненада, имайки предвид, че България отчете ръст на цените на имотите с 9,5% от началото на 2023 година до март, според последния глобален индекс на цените на жилищата на Knight Frank.

По този показател страната ни вече надминава имотните пазари в Испания, Франция и Италия.

Още през третото тримесечие на 2022 година поскъпването на жилищните имоти у нас беше с 14,6% на годишна база, което поставя България на 13-о място в света.

Имение в Бевърли Хилс се продава за $120 милиона, след като бе продадено на търг за $51 милиона

Имение в Бевърли Хилс се продава за $120 милиона, след като бе продадено на търг за $51 милиона

Villa Firenze е разположено върху 40 000 квадратни метра