Имение на стойност 160 милиона долара в Бевърли Хилс, Калифорния, е на път да стане най-скъпото такова, пускано за продажба някога на търг, пише CNBC.

Общата площ на имението е над 35 000 квадратни метра. То носи името Villa Firenze и ще бъде продадено срещу най-високата оферта на търг на Concierge Auctions следващия месец.

Собственикът на името сега е милиардерът Стивън Удвар-Хази. Той обяви имота за продажба за първи път през 2018 година за 165 милиона долара.

"Очакваме с нетърпение да намерим собственик, уникален като този имот, в деня на търга", каза Стивън Удвар-Хази в изявление.

Снимка 505882

Източник: Facebook

Имението е най-голямото такова в северния Бевърли Парк - ексклузивна затворена общност, която е била дом на Дензъл Уошингтън, Еди Мърфи, Силвестър Сталоун, Род Стюарт, Кимора Лий Симънс и други.

Имотът разполага с повече от 20 000 квадратни метра жилищна площ. В него са разположени 13 спални, 17 бани и 8 по-малки бани. Имението има и три резиденции за гости. То е декорирано с мраморни и каменни настилки, сводести врати и множество камини.

Имението е построено в продължение на пет години, а негов архитект е Уилям Хаблински. То разполага още с плувен басейн, до който има друга малка къща, както и тенис корт.

Снимка 505883

Източник: Facebook

Удвар-Хази, който имигрира в Ню Йорк от Унгария преди десетилетия, се смята за един от основателите на индустрията за лизинг на самолети. Той основава International Lease Finance, която през 1990 година става собственост на застрахователя American International Group срещу 1,3 милиарда долара. Сега той е изпълнителен председател на Air Lease. По данни на Forbes нетната стойност на богатството на Удвар-Хази възлиза на 4 милиарда долара.

Снимка 505880

Източник: Facebook

Най-скъпото имение, продавано преди това на търг, се намира на брега на океана в Хилсборо Бийч, Флорида. Имотът е известен като Playa Vista Isle и е с площ от 30 000 квадратни метра. Имението на стойност 159 милиона долара беше обявено за продажба през 2015 година и продадено срещу 42,5 милиона долара на търг на Concierge Auctions през 2018 година.

Снимка 505885

Източник: Facebook