Владимир Путин проявява интерес към една криптовалута.

Ethereum е най-голямата криптовалута в света след биткойна. И като основен конкурент набира сериозна скорост. Витруалните пари дори привлякоха вниманието на Владимир Путин като потенциален инструмент за подпомагане на Русия да диверсифицира икономиката си извън петрола и газа, разказва Bloomberg.

Путин дори се срещна с основателя на криптовалутата Виталик Бутерн в кулоарите на Икономическия форум в Санкт Петербург миналата седмица и подкрепи плановете си да изгради контакти с местни партньори, за да внедри блоковата технология в Русия, посочва изявление на сайта на Кремъл.

Нов рекорд за биткойна, но един конкурент също набира скорост

Нов рекорд за биткойна, но един конкурент също набира скорост

успех за друга криптовалута е на хоризонта

"Цифровата икономика не е отделна индустрия, а е в основата за създаване на съвсем нови бизнес модели", коментира Владимир Путин по време на събитието, обсъждайки средства за стимулиране на растежа в дългосрочен план, след като Русия излезе от най-лошата си рецесия от две десетилетия.

Виртуалните валути биха могли да помогнат на икономиката на страната, тъй като транзакциите се осъществяват по-бързо и безопасно онлайн.

Освен че е метод за обмен, Ethereum може да служи и като счетоводна книга за всичко - от валутни договори за права на собственост, до ускоряване на бизнеса чрез отстраняване на посредници като например нотариуси.

Часовник на Путин за $1 милион отива на търг

Часовник на Путин за $1 милион отива на търг

Все още не е ясна прогнозната му цена