Заради уединението и рядкото присъствие на папараци, Монтесито е обичан от редица знаменитости и милиардери. Населеното място е известно като Американската Ривиера, заради елегантните имения и красивите гледки. Неотдавна Меган Маркъл и принц Хари се настаниха в района и оттогава има бум на продажбите на имоти.

Сред най-забележителните, обявени за продажба имоти там е бившият дом на актьора Роб Лоу, който е на пазара за 22,5 милиона долара и много близо до новото имение на бившата кралска двойка, пише Forbes.

Къщата е с площ от почти 17 000 квадратни метра и има седем спални, тринадесет бани и се отличава с класически английски и френски дизайн. Имотът разполага също с къща за гости, къща край басейна, фитнес зала, гараж за осем коли и луксозна кухня. Имението е построено през 1999 г. и претърпява основни реставрации и ремонти през годините.

Други жители в Монтесито са Кейти Пери, която купи имение за 14,2 долара в района, Ариана Гранде, Опра Уинфри, която притежава и ферма за коне в Монтесито, която закупи за 28,8 милиона долара.