Със своите едва 2,2 м метра широчина, подходящо носещата името "Тънката къща" в лондонския квартал Клепъм, може би е най-тънкото парче рай за юпитата. До домът, по-тесен от вагон, всъщност е доста по-голям, отколкото изглежда при първи поглед, като предлага четири спални и обща площ от 100 кв. м.

Сградата се появи за първи път в радара на интересуващите се от дизайн през 2013 година - малко след като местната компания Alma-Nac препрати оригиналната "gap house".

Снимка 339280

Източник: Savills

Компанията успя да добави по една допълнителна стая на всеки етаж и добави наклонен, остъклен покрив и 14-метрова градина. Направени по поръчка шкафове решават проблема с прибирането на вещи.

Снимка 339279

Източник: Savills

По това време партньорът в Alma-Nac Тристана Уигфал разказа пред специализираното издание Dezeen, че с "толкова тясна, съществуващата сграда причинява клаустрофобия и основен начин за справяне с проблема е осигуряването на достатъчно естествена светлина, която да създаде чувство за по-голямо пространство.

Снимка 339278

Източник: Savills

Сега къщата се продава за 1 милиона паунда (1,4 милиона долара). Цената е сравнително обичайна за квартала, където жилищата с четири спални са по около 1,3 милиона паунда. Клепъм се превърна в една от най-търсените дестинации в Лондон в последно време, а през 2015 година над 1 800 кв. м. подземни бомбоубежища там бяха превърнати в високотехнологична подземна ферма за зеленчуци и подправки. През 2016 година най-търсените имоти бяха с цена около 3 000 паунда за квадратен метър.