Изглежда Ирландия иска да увеличи населението на островите си. Страната предлага нова "оферта", включваща щедри финансови бонуси за хора, които

искат да се преместят на един от 30-те включени в програмата острови, разказва Business Insider.

Схемата Our Living Islands предлага до 84 000 евро на хора, които искат да се преместят на малко населени острови на брега на Атлантическия океан, които не са свързани с континента с мостове.

Опциите включват Инишмор, който е най-големият от островите Аран в залива Голуей. Там беше заснет и филма "The Banshees of Inisherin". Жителите обаче са по малко от 800 души. Арранмор -"богат и оживен" остров край бреговете на ирландският град Донегал.

Хърватски остров във формата на сърце се продава за $13 милиона

Хърватски остров във формата на сърце се продава за $13 милиона

Новината дойде точно в навечерието на празника на влюбените

Целта на тази програма е да се ремонтират празни или изоставени сгради на островите - това е част от по-мащабна инициатива за съживяване на общността на островите и увеличаване на населението, коментира правителството.

Има и уловка обаче. Кандидатът трябва да притежава имот на един от островите, построен преди 1993 г., който е бил празен поне две години. Това доста стеснява кръга на кандидатите.

След като парите бъдат отпуснати, те могат да се използват само за ремонт, изолация и структурни подобрения по сградите/жилищата.

Нещо друго, което трябва да се вземе предвид е, че въпреки че всеки може да притежава собственост в Ирландия, това не гарантира непременно правото да живеете в страната.

До 50 000 евро, за да се преместите там: Няколко европейски градове, които ще ви платят, за да им станете жител

До 50 000 евро, за да се преместите там: Няколко европейски градове, които ще ви платят, за да им станете жител

В Швейцария, Италия, Гърция и Испания