Сериозен интерес има към обществената поръчка за рехабилитацията на Централна гара София. До момента тръжната документация са закупули общо 28 комании и сдружения. Това заяви пред Money.bg генералния директор на Национална компания Железопътна инфраструктура (НКЖИ) Милчо Ламбрев.

Според него интересът към търга е заради малкото строителни обекти, които излизат на пазара и голямата конкуренция в сектора. Ламбрев припомни, че процедурата е стартирала на 28 август, а крайният срок за закупуване на документацията 17 септември. Офертите трябва да се подадат до 12 октомври.

Индикативната стойност на проекта е около 52 млн. лв.

Припомняме, че основната цел на поръчката е да се обнови съществуващото приемно здание към железопътната гара и прилежащите й терени, които се стопанисват и поддържат от НКЖИ.

Ремонтът се осъществява със съфинансиране по оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г.

Гарата ще бъде с подменена дограма на прозорците и вратите, пожарно обезопасена, инсталационно осигурена, с много по-добри комуникационни връзки, с възможности за получаване на услуги от първа необходимост, както и такива за приятен престой на територията на приемното здание с топли и удобни чакални.

Голямото значение на Централна гара може да се разбере от мястото й в Европейската железопътна мрежа, отбелязват от НКЖИ.

През нея преминават 4-ти, 8-и и 10-и общоевропейски транспортни коридори.

Очаквайте след празниците интервюто с генералния директор на Национална компания Железопътна инфраструктура в Money.bg и News.bg.