Успешно приключи комплексна проверка по стандартите на IATA за сигурност и безопасност (IOSA) на България ЕР.
Проверката бе извършена от водеща международно призната и сертифицирана от IATA одитираща организация от Великобритания, съобщават от авиопревозвача ни, цитирани от News.bg.

В продължение на една седмица шест инспектори от одитиращата организация под наблюдението на представител на IATA, проведоха цялостна проверка на системите, процедурите и правилата и тяхното документирано приложение в реални експлоатационни условия.

Проверката заключи, че авиокомпания „България Ер" отговаря на стандартите на IOSA, като са дадени само две задължителни предписания, които авиокомпанията поема ангажимента да изпълни в рамките на месец ноември 2006 г.

С успешното преминаване на проверката, България Ер отговаря на изискваниятa на ICAO и IATA за сигурност и безопасност на въздушния транспорт, с което отговаря и на европейските изисквания и стандарти.

Ръководството на авиокомпания „България Ер" използва случая да подчертае високия професионализъм на състава, пряко отговорен за постигането на тези резултати, и изразява благодарност за усилията в процеса на подготовка за проверката и положени през изключително натоварения летен сезон на 2006.