Върховният касационен съд отказа да разгледа казуса за собствеността на Международен панаир-Пловдив. Така магистратите, които са последна инстанция, прекратиха окончателно опитите на Министерството на икономиката да установи контрол върху панаира.

В сила остава решението на Пловдивския апелативен съд, което е в полза на бизнесмена Георги Гергов, съобщи Plovdiv-online.

Негов съдружник с част от капитала в Панаира е община Пловдив. Пълдин Туринвест придоби над 50 на сто от международния изложбен център, като на два пъти вдигна капитала и изкупи акции от малки собственици на земя под панаирното градче. Приложени бяха и разрешени от закона клаузи по тъй наречения Забранителен списък за приватизация.

През 2010 година Министерството на икономиката заведе дело, с което поиска да бъдат обявени за нищожни именно тези две увеличения на капитала. Тогавашният принципал - ексминистър Трайчо Трайков, спечели на първа инстанция. Пълдин Туринвест обаче обжалва и пловдивският апелативен съд отхвърли претенциите на държавата като недопустими.

Висшите магистрати приемат решението на Апелативния съд.