Mobilkom Austria е новият мобилен оператор в Република Македония, беше официално съобщено от правителството на страната. Цената за GSM 900/1800 лиценза възлиза на EUR 10 милиона. Лицензът се издава за 10 години с опция за подновяване за нови 10 години.
mobilkom austria започва преговорите по финализиране на лицензния договор.

„След спечелването на лиценза в Сърбия, придобиването на лиценз и за Република Македония дава нови възможности за развитието на мобилен бизнес на атрактивен пазар. Това е част от стратегията на mobilkom austria group за засилване на нашето присъствие в Източна и Югоизточна Европа.

Благогарение на опита ни от дейността на mobilkom austria group в съседните страни, инвестициите „на зелено" в Република Македония ще допринесат за по-нататъшното развитие и либерализация на пазара" - каза Борис Намшиц, главен изпълнителен директор на Telekom Austria и mobilkom austria.

Новият оператор, собственост на mobilkom аustria, трябва да започне дейността си до шест месеца след датата на връчване на лиценза и да покрие със сигнал 30% от населението за 12 месеца. Услугите на оператора трябва да бъдат достъпни за 50% от населението в рамките на 24 месеца и за 90% - до 48 месеца.