Според данни на ЕЦБ, има нов спад на депозитите в испанските и гръцките банки през август, като депозитите в банките в Испания падат с цели 1.1%м./м.(до най-ниски нива от април 2008г. насам!), а в Гръцките банки падат с 0.3% м./м.

Депозитите в италианските банки за август покачват слабо с +0.1%м./м., в немските банки качват с +0.4%м./м., във френските банки падат с -0.5%м./м., в италианските банки качват с +1.0%м./м., а в банките в Кипър падат с -0.9% м./м.

Кредитите/заемите на испанските банки към домакинствата падат през август с -0.9%м./м., на гръцките банки към домакинствата падат с -0.4%м./м., на италианските банки падат с -0.7% м./м., на кипърските банки падат с -0.9%м./м., заемите/кредитите на френските банки към домакинствата през август падат с -0.3%м./м., а на немските банки покачват слабо с +0.1% м./м., показват данните на ЕЦБ.

Според данните на ЕЦБ, испанските банки са продали нетни държавни облигации за 2.9 млрд.евро през август, италианските банки са продали нетно държавни облигации за 6.2 млрд.евро, а гръцките банки са закупили нетно 3 млрд.евро гръцки дългови книжа.