Министерският съвет осигури допълнително 5 млн. лв. за изграждането на пътната връзка от бул. "Брюксел" до новия пътнически терминал на летище София.

Кабинетът разреши бюджетни кредити да бъдат използвани за проекта за сметка на държавни инвестиционни заеми по бюджета на Министерството на транспорта.

Финансовият ресурс се осигурява за сметка на бюджетните кредити по бюджета за 2006 г. на Министерството на транспорта по проекта "Реконструкция и електрификация на жп линия Пловдив - Свиленград". Това съобщи правителствената информационна служба.

Проектът за пътя, обявен с решение на Министерския съвет за обект с национално значение, е дело на общинското предприятие "София проект". Главен изпълнител на строителните работи, избран след проведен търг, е "Мостстрой" АД. Консултант по строителните дейности е консорциум "Брюксел", който е създаден от две български фирми - "Пътконсулт 2000" и 3-С.

Общата стойност на строителните работи е 8 182 443 лв. без ДДС.

Пътното трасе е важна част от изпълнението на цялостния проект за развитие на летище София. Трасето включва естакада с дължина 360 метра и магистрален път, като общата дължина на обекта е един километър.

Предвижда се след съществуващата естакада на бул. "Брюксел" изграждане на ново трасе на горно ниво (естакада), която преминава над пътната връзка в посока съществуващата аерогара и ул. "Христофор Колумб" и след това се насочва към новия терминал на летището.