Кметът на Плевен Найден Зеленогорски ще присъства на началото на комплексни изпитания (първо производство) на мощностите в завода за полиеританови и минерално-ватни панели "Метехно".

Около 2 млн.кв. м сандвич панели ще се произвеждат в новата мощност в Плевен. Това предполага износ, а разчетите на компанията показват, че около 20-25% от плевенското производство може да се реализира и на българския пазар.

Очаква се утре в събитието да се включат и председателят на Управителния съвет на Обединена българска банка, д-р Салеме - регионален отговорник на "Метехно" за Европа и Африка, и д-р Форте - изпълнителен директор на "Метехно".

Проектът беше представен официално преди година от президента на италианския концерн Маурицио Моранди

Инвестицията на италианската компания "Метехно" в Плевен е на стойност 20 милиона лева. Официалното откриване на завода се очаква след няколко месеца.

Компанията е световен лидер в производството на сандвич панели, които се използват в индустриални сгради.

За жилищни сгради "Метехно" произвежда секционни врати, компанията има още едно направление на производство - покриви със специален профил.

Произвежда още вътрешни и външни стени за малки жилища, хладилни панели и камери, както и съвсем нов технологичен продукт - покриви с вградени слънчеви батерии. Широката гама от производи на компанията включва още производството на панели за изграждане на жилищни контейнери - за жилища и за санитарни цели, производство на предварително сглобяеми къщи, както и на различни мобилни единици, предназначени както за гражданска, така и за военна употреба.