Кастингът за заместник-министри ще продължи до края на седмицата. За всяко място има най-малко по две номинации. Последната дума по оценката на професионалните качества щяла да има спецкомисия начело с вицепремиера Румяна Бъчварова, пише в .„Преса".

Засега е сигурно, че Кирил Ананиев ще запази позицията си във финансовото ведомство. Той пое поста по времето на служебното правителство. Владислав Горанов вероятно ще има още един-двама заместници. Точният брой ще зависи от това дали митниците и Националната агенция за приходите ще се слеят и кога ще стане това. Обсъжда се двете ведомства да имат общ управителен съвет, но шефът на НАП Бойко Атанасов да запази поста си при данъчните.

Вероятно Ваньо Танов също ще остане начело на митниците.

В земеделското ведомство на предишната си позиция ще се върне Цветан Димитров. Той бе заместник на Мирослав Найденов, а сега ще е на новия аграрен министър Десислава Танева. В екипа й ще бъде и бившият зам.-шеф на фонд „Земеделие" Свилен Костов. Във ведомството се търси пост и за служебния министър Васил Грудев. Една от идеите е да бъде началник на кабинета на Танева, а другата - да е главен секретар. Крайната цел е Грудев да замине като представител на земеделското министерство в Брюксел на мястото на завърналата се преди дни Искра Вълчева.

За заместници на транспортния министър Ивайло Московски се спрягат Валери Борисов и Георги Тодоров. Първият ще се занимава с развитието на електронното управление, както и при предходното управление на ГЕРБ. Най-вероятно Тодоров ще поеме контрола в транспортния сектор.