Не е тайна, че германците произвеждат най-технологично "изпипаните" и модерни автомобили в света. Марките Mercedes-Benz, BMW и Audi, са синоним на мощност, качество и престиж. Но гледайки статистиката за продажбите на нови леки автомобили в Германия, става ясно, че сред първите пет по продажби за деветмесечието на тази година няма нито един модел на тези реномирани производители. А в Топ-10 има само по едно BMW и Mercedes-Benz, но Audi изобщо няма.

Кои са предпочитаните 5 автомобила, които германците най-много купуват за себе си през 2020-а, а в голяма степен и предишните години?

Снимка 251682

Източник: autonews.ru

Петото място в нашата класация за най-продаваните нови автомобили в Германия е заето от семейния просторен чешки кросоувър Skoda Kodiaq . От януари до септември 2020 г. германците са закупили 20 212 нови автомобила Skoda Kodiaq.

Най-евтиният нов кросоувър Skoda Kodiaq в Германия струва от 29 000 евро. За тези пари ти продават автомобил с предно предаване с 1,5-литров бензинов двигател с мощност 150 к.с. и механична шестстепенна скоростна кутия.

Четвърти по продажби е Volkswagen Passat . Тази кола е много популярна в Германия. През първите девет месеца на 2020 г. германците са закупили 24 602 такива автомобила . В Германия особено предпочитано е комбито Volkswagen Passat, което се търси много повече от седана.

Цената на новия комби модел Volkswagen Passat Variant в Германия започва от 31 334 евро. Автомобилът е оборудван с предно предаване, ръчна скоростна кутия и 1,5-литров бензинов двигател със 150 конски сили.

Кои са най-продаваните автомобили в Европа през 2020 г.?

Кои са най-продаваните автомобили в Европа през 2020 г.?

Лидерът не се дава

Почетното трето място е за Ford Focus . Тази кола се продава доста добре в Германия. Между януари и септември 2020 г. са продадени 26 213 Ford Focus. Както в случая с Volkswagen Passat, германците са по-склонни да купуват комби Ford Focus.

В най-простата конфигурация Ford Focus е оборудван с еднолитров бензинов двигател и 6-степенна ръчна скоростна кутия. Цената за нов Ford Focus в Германия започва от 20 568 евро.

Снимка 252233

Източник: iStock

Второто място в класация заема кросоувърът Volkswagen Tiguan. Германците харесват този автомобил, което се потвърждава от статистиката за продажбите. През първите 9 месеца на 2020 г. в страната са продадени 29 419 нови кросоувъра от този модел.

Цената на обновения Volkswagen Tiguan в Германия започват от 28 205 евро. За тези пари можете да си купите кросоувър с предно предаване, 1,5-литров бензинов двигател със 130 к.с. и 6-степенна скоростна кутия.

Накрая стигнахме до най-продаваната нова кола в Германия.

Снимка 449637

Източник: Volkswagen

Първото място очаквано се заема от Volkswagen Golf . Тази кола е водеща с голяма преднина пред другите. През януари-септември 2020 г. са продадени 60 334 автомобила от този модел.

Цената на новия Volkswagen Golf в Германия започва от 19 881 евро. В базовата си конфигурация автомобилът е оборудван с предно задвижване, литров бензинов двигател с мощност 90 к.с. и механична петстепенна скоростна кутия.