Френската компания Рено най-после разкри седан версията на новия Megane, което прави общо три стила на модела след хечбек и комби вариациите.

Външният вид е в унисон с новия стил на Renault, като особено силно ни радват задните LED светлини, които са удължени към емблемата и така създават специфични светлинни контури, отличаващи Megane дори при тъмни условия, пише TopGear. 

Багажникът предлага обем от 508 литра, а дизайнерите сега са добавили и hands-free отваряне на капака. Оборудването на интериора е същото като другите две версии на новия Megane, включително 7-инчовият TFT екран и 8,7-инчовата инфотейнмънт система R-Link 2. В зависимост от държавата в която живеят, клиентите могат да избират между два бензинови и три дизелови двигатели. 

В зависимост от пазара, новият седан Megane ще се предлага с избор между два бензинови двигателя с SCe 115 и TCe 130, и три дизелови- dCi 90, dCi 110 и dCi 130, модификации. Наличните предавателни кутии са петстепенна за първата от версиите, шестстепенна механична и шест- или седемстепенна автоматична. 

Renault ще произвежда новия Megane седан в Бурса, Турция и ще го продава в повече от 20 държави по целия свят, вкл.  в България.