След като днес всички луксозни марки на практика са обявили или вече са лансирали електрически версии на някои свои возила, по-рано тази седмица към тях се присъедини и Rolls-Royce, макар и с малко мъгляво обещание.

Базираното в Гудууд подразделение на BMW ще представи електромобил в рамките на следващото десетилетие, каза неговият главен изпълнителен директор Торстен Мюлер-Отвьос пред Automotive News Europe.

Rolls-Royce ще продава активи и ще съкращава персонал, за да се справи с тежката криза

Rolls-Royce ще продава активи и ще съкращава персонал, за да се справи с тежката криза

Производителят на двигатели за самолети отчете £5,4 млрд. загуба за полугодието

В изграждането на такъв компанията ще пропусне стъпката с хибридите, каквито имат дори производителите на суперавтомобили като Koenigsegg, a ще лансира чисто електрическо возило, което вече е в процес на разработване.

Това не е първият път, в който от Rolls-Royce говорят за електромобили. Дори от компанията представиха прототипи на такива още преди десетилетие, а неведнъж Мюлер-Отвьос е говорил, че електричеството е бъдещето на автомобилната индустрия.

Но според Automotive News, пред компанита има предизвикателство, свързано най-вече с клиентите на Rolls-Royce, които не са свикнали с електромобилите. "Очевидно производителят е на мнение, че да искаш от клиентите си да превозват кабел, който периодично да включват в колата, не съвпада с идеята за преживяването Rolls-Royce", посочва иронично в отговор на това Кристофър Смит за изданието Motor1.

Rolls-Royce отчете над $1 милиард загуби през 2019 г.

Rolls-Royce отчете над $1 милиард загуби през 2019 г.

Организацията се стреми да оправи проблемите си двигатели Trent 1000