В началото на март германската марка ще представи нов седан Virtus, базиран на модела Skoda Slavia.

Volkswagen публикува тийзър на новия бюджетен седан, чиято премиера ще бъде на 8 март 2022 г. Автомобилът е проектиран за индийския пазар, но се позиционира като глобален модел, който може да се появи и в други страни.

Новият модел ще получи името, което вече се използва за компактния седан, продаван в Южна Америка. Индийският Virtus ще замени модела Vento в линията на марката, която от своя страна е технически близка до руския вариант на модела Polo, пише Аutonews.

Volkswagen спира производството на Passat седан за Европа

Volkswagen спира производството на Passat седан за Европа

Ранното пенсиониране е свързано със силния спад в продажбите

Volkswagen Virtus ще сподели основните компоненти и възли с новата Skoda Slavia, чието производство стартира в Индия в началото на 2022 г. По този начин моделът ще бъде създаден на мащабируемата платформа MQB-A0-IN, предназначена специално за бюджетни автомобили на германския автомобилен производител в развиващите се страни.

Впоследствие тази архитектура ще стане основа за всички следващи евтини модели на концерна Volkswagen, чиито целеви пазари ще бъдат Русия, Индия, Африка и Югоизточна Азия.

По предварителни данни, двигателната гама на Volkswagen Virtus ще включва 1,0-литров бензинов "турбо двигател" с мощност 115 к.с., работещ заедно с шестстепенна механична или автоматична скоростна кутия от същата гама. "Старшият" агрегат ще бъде 1,5-литров с 150 конски сили четирицилиндров двигател с компресор, действащ заедно с "робот" с два съединителя.

Volkswagen представи обновения кросоувър и кабриолет T-Roc (Видео)

Volkswagen представи обновения кросоувър и кабриолет T-Roc (Видео)

Популярният модел е с първи рестайлинг от пускането му на пазара през 2017 г.

Списъкът с базовото оборудване ще включва LED фарове, виртуално арматурно табло, мултимедия с 10-инчов сензорен екран, панорамен покрив, безжична станция за зареждане на смартфони, система за влизане без ключ, функция за следене на налягането в гумите и автоматичен климатичен контрол.